Servicii de Implantologie
Implantologia este specialitatea chirurgicală care se ocupă de înlocuirea dinților lipsă sau afectați de carii, accidente sau de boală parodontală.
Un implant dentar este o componentă chirurgicală, care se încorporează în osul mandibulei sau al maxilarului, în locul dintelui lipsă, pentru a susține o parte protetică dentară (ex: coroana, implant Megagen, implant Straumann), care se comportă la fel ca dinții naturali, permițând astfel o masticație adecvată și un aspect normal, sau chiar mai plăcut decât al dinților naturali.
Baza pentru implanturile dentare moderne este un proces numit osteo-integrare, prin care materialele din care este făcut implantul fuzionează perfect cu osul permițând astfel adăugarea și stabilitatea lucrării protetice pe acest suport.
La ora actuală există o multitudine de tipuri de implanturi si accesorii, compania noastră colaborând cu firme de renume pentru a obține cea mai bogată varietate de componente protetice din România.
- Forme: conice, cilindrice, trapezoidale, plate;
- Suprafețe: netede, striate;
- Dimensiuni lungime: maxim 15mm;
- Dimensiuni grosime: 1.8 - 5mm;
- Moduri de fixare: intra osos, subperiostal, transosos.
O lucrare de implantologie dentară se compune din:
- implant dentar;
- bont de vindecare;
- bont protetic;
- coroană/lucrare protetică de variate tipuri.
Procedurile generale pentru o lucrare de implantologie dentară:
- inserarea implantului - se realizează fie imediat, post-extracție, sau după o perioadă mai îndelungată de timp, în funcție de starea de sănătate a osului. Este urmată de o perioadă de vindecare și integrare a implantului (integrarea acestuia în masa osoasă), perioadă care variază între 4 și 6 luni;
- inserarea bontului protetic - odată cu determinarea osteo-integrării implantului, medicul plasează un bont protetic, bont care servește ca suport exterior gingiei pentru susținerea lucrării protetice. În condiții ideale, perioada de vindecare a gingiei este de aproximativ o săptămână;
- adăugarea coroanei/lucrării protetice.
Candidați
Nu există un așa numit candidat ideal pentru implant. Orice persoană care a pierdut unul sau mai mult dinți din varii motive, poate beneficia de acest tratament atât timp cât nu există condiții locale sau probleme de sănătate generală ce contraindică în mod absolut intervenția de implantologie.
În ceea ce privește vârsta, ca și în cazul altor tratamente dentare, se pot insera implanturi la persoane aflate la orice vârsta din momentul când s-a încheiat creșterea. Limitele sunt impuse de copii sau adolescenți la care nu s-a definitivat procesul de creștere scheletica și persoane foarte vârstnice (> 90 ani) la care vindecarea este foarte precară. În cazul în care prezintă patologii generale care sunt stabile și sub tratament nu avem contraindicații. Desigur sunt situații când medicul în urma consultului detaliat și a efectuării analizelor de specialitate să hotărască în anumite cazuri că nu este indicată operația și atunci se recurge la un tratament alternativ.
Garanție
Contrar credințelor, un implant dentar durează atât cât durează și un dinte natural. Durata de viată variază în funcție de:
- starea generala de sănătate;
- gradul de îngrijire a implantului.
În ultimii 7 ani terapia cu implanturi a făcut salturi tehnologice si progrese extraordinare, motiv pentru care rata de succes a ajuns la 97-98% pe o perioadă de 10-15 ani. Literatura de specialitate confirmă faptul că, dacă un implant are o durată de viată de 10 ani după ce s-a realizat lucrarea protetică finală este un succes absolut. Cu toate acestea sunt însă și situații foarte rare când implantul nu se integrează în os. Nu este niciun fel de problema atâta timp cât se respectă protocolul: implantul trebuie îndepărtat și așteptată vindecarea, după care se poate încerca un alt tip de implant sau se optează pentru un tratament alternativ, eventual clasic, convențional.